top of page

Veckans Hälsotips - Råd vid Axel- och skulderproblematik...

Eftersom vi inte lever som vi är anatomiskt skapta, har vi generella problem med våra kroppar. Har du inte känt av dem ännu, så kommer du sannolikt någon gång att göra det. Alla mina träningspass är på något sätt anpassade efter dessa problem. Rehabiliterande för er som redan känner av problemen och förebyggande för er andra.

Problematiken kommer i axlar/skuldror/nacke, för att vi är för starka och/eller stela i bröstet och för svaga och/eller stela i rygg och baksida axlar. Ländryggs problem beror oftast på för stel muskelatur i rumpa och höftböjare och för svag eller för dåligt aktiverade bukmuskler. Utifrån detta nu gör du ditt eget val. Enligt mig behöver du inte träna bröstmuskeln, den får så pass mycket belastning i vardagen och den har redan ett stort anatomiskt försprång. Däremot så behöver den regelbunden stretch. Om du har ett sådant arbete där du hela dagarna belastar bröstet och där du blir i en framåtroterande dålig hållning i bröst och rygg så kommer du alltid att behöva stretcha bröstet och träna rygg och baksida axlar på ena eller andra sättet.

När musklerna har ont och problemet är ett faktum, då behöver du vara mer noga med kontinuiteten. Effekterna av din träning och din stretch när du rehabiliterar kan ta tid, håll ut och jobba vidare. Ju längre du haft problemen ju längre tid tar det att jobba bort dem. Problemen kom antagligen inte på fjorton dagar, så de lär inte heller gå att jobba bort på fjorton dagar. :)

Om dina problem i detta område är stora, så rekommenderar jag att du kontaktar någon kunnig inom området. kontakta mig gärna så kan jag vägleda dig vidare. Vi på WellnessGruppen har stor och bred kompetens, dessutom samarbetar vi nära med andra duktiga yrkesmän.

Hör av dig om du har frågor:

Carlotta Östberg

http://www.wellnessgruppen.nu

carlotta@wellnessgruppen.nu

Featured Posts
Senaste inläggen
bottom of page