top of page

Veckans Hälsotips – Nu på söndagar! Idag – skönhetsmyter om naglar!

WellnessGruppens Hälsotips kommer från och med idag publiceras på söndagar. Du kommer att fortsätta att få mängder av tips. Vi blandar träning, ta-hand-om-dig-själv-tips med kostråd och inspiration. Det finns mångder av myter innom träning, hälsa och skönhet - idag får du läsa om ett par av dem, som gäller naglar.

Att ta hand om dig själv och din hälsa är den bästa investeringen du kan göra. – ha en skön söndag. Angelina berättar om "Skönhetsmyter" om dina naglar:

naglar 7

Myt 1:

Vita fläckar på naglarna = kalciumbrist

Falskt. Den absolut vanligaste orsaken är att man har fått ett slag eller liknande på nagelmatrix, vilket är där nagelns tillväxt sker. Nagelmatrix ligger till största delen gömd under huden, men delar av den kan synas i form av en vit ”halvmåne”.

MYT 2:

Förvara nagellack i kylskåpet för längre hållbarhet

Ett gammalt husmorstips som inte är nödvändigt då nagellack helst ska förvaras mörkt och svalt. Ett lack torkar och blir gammalt när lösningsmedlet i dem avdunstar, vilket det gör om flaskan inte är helt stängd eller tät. Därför ska man alltid vara snabb med att stänga lacket när man använt det. Ett tips är att alltid torka av flaskhalsen med aceton när du använt ett nagellack. Det förhindrar att lackrester gör den otät. Det går även att rädda nagellack som blivit gamla och sega med så kallade ”nailpolish-thinner”

Unna dig själv lite hand- och nagelvård i veckan LÄS MER & BOKA

Featured Posts
Senaste inläggen
bottom of page